Diverse tips & tricks

Her har jeg lige samlet en stribe tips & tricks. Jeg forestiller mig, at flere af dem kan findes i Apple’s danske online guide, som er lavet specielt til at have liggende på iPhone’s homescreen, som en ”knap”. Se sitet her.

1) Den eneste knap på forsiden af iPhone - ”Home”-knappen, har et par funktioner, der er værd at bemærke. Et dobbelklik på Home-kanppen fører automatisk en frem til ”favorit”-listen over de telefonnumre, man oftest ringer til. Eneste undtagelse er et dobbeltklik på Home-knappen, mens man hører musik (iPod). Her fremkommer i stedet kontroller til iPod.

2) En ting man kan undre sig lidt over ved brug af Safari på iPhone er knappen ”.com”, når man indtaster en adresse. Hvorfor er det ikke ”.dk”, når man nu har dansk system på iPhone? Nå, men .dk (og andre) er at finde under knappen .com. Tryk og hold på knappen .com og træk så hen på .dk i den fremkomne liste og slip.

3) Som i pkt. 2 findes faktisk samme funktionalitet i Mail-programmet, når man skriver en mail. ”.dk” (og andre) er at finde under knappen ”.”. Tryk og hold på knappen ”.” og træk så hen på .dk i den fremkomne liste og slip.4) Hvis man ønsker at flytte rundt på ”knapperne” på iPhones Homescreen for evt. at organisere dem på en anden måde gøres dette ved at klikke og holde på en "knap" for at få knapperne i "ryste-mode", så de kan flyttes rundt på skærmen. Jeg har selv dedikeret en side (Homescreen) til programmer, web-links og spil. Tryk på Home-knappen for at stoppe "rysteriet".

5) Hvis man f.eks. skal bruge et tal mens man skriver en SMS kan man trykke/holde på knappen ".?123" og glide hen til det tal man ønsker og så slippe tasten, hvorefter man så er tilbage ved bogstaverne.

6) Nå man skriver en mail eller en sms, kan man dobbeltklikke på mellemrumstasten for at afslutte en sætning med et punktum. Et mellemrum mere og man er klar til næste bogstav med stort.

7) Man kan tage et billede af skærmen til brug i f.eks. en illustrativ mail på computeren. Tryk først på Home-knappen og hold den nede og tryk så på standby-knappen og slip. iPhone-skærmen blinker kortvarigt. Billedet gemmes i Fotoalbum > Kamerarulle og kopieres til iPhoto ved næste sync.
|