Find my iPhone

Hvis du har en iPhone 4 eller iPhone 3GS og til dels en iPhone 3G (og iøvrigt også en iPod Touch & iPad - som dog ikke beskrives her) kan du benytte Apples "Find my iPhone"-service. Servicen har nu siden i vinters været gratis med iOS 4.2. Tidligere krævede det et abonnement til MoblieMe til 600 kr om året. For brugere af tidligere iPhone modeller er dette dog stadig nødvendigt, idet den gratis version af Find My iPhone kun virker på iPhone 4. Dog er der et "cowboy-trick", der også kan få en iPhone 3GS til at virke med den gratis version (se mere herom i slutningen af denne guide).

IMG_1797_2

Find My iPhone-funktionen er en del af MobileMe-pakken, der kan bruges, hvis man har glemt, tabt eller fået stjålet sin iPhone. Man kan for eksempel lokalisere iPhonens placering på et kort. Det eneste man skal huske er at slå funktionen til på sin iPhone (inden man mister den). Herefter kan man logge ind på en hvilken som helst computer og se iPhonens placering. Udover lokaliseringen kan man også få iPhonen til at afgive en lyd (også selvom den skulle være sat til lydløs), sætte adgangskode på, sende en tekstbesked til den eller i sidste ende slette alt indhold på den.

Du kan se en lille film her om hvordan det virke.

Sådan gør du på din iPhone 4:

1) Sørg for at du har minimum version iOS 4.2 på din iPhone 4.

2) Gå i indstillinger og vælg "E-mail, kontakter, kalendere".

3) Vælg "Tilføj konto..." > MobileMe

4) Indtast nu de oplysninger du benytter, når du køber og downloader programmer i App Store, i "Apple ID" og "Adgangskode". Har du endnu ikke en sådan kan du oprette en gratis i bunden af skræmen.

5) Hvis du ikke har brugt tjenesten før, skal du først igennem godkendelse af vilkår og bekræfte din e-mail adresse.

6) Klik nu på markeringen for at aktivere og tillade tjenesten, at se din position på et kort. Positionen er kun tilgængelig med konto-login via dit brugernavn og password.

7) VIGTIGT! For at undgå at uvedkommende kan slå servicen fra indstilles Generelt > Begrænsninger > Slå begrænsninger til med en kode. Sæt herefter Konti til "Tilad ikke ændringer".

8) Benyt nu tjenesten via www.me.com eller ved at downloade "Find my iPhone" i App-storen.

Se Apple's guide her.

Sådan gør du på din iPhone 3GS:

Den gratis tjeneste aktiveres på en andens iPhone 4 (som beskrevet herover). Man skal altså klare selve oprettelse og godkendelsen på en iPhone 4. Herefter kan man logge ind med oplysningerne på en ældre enhed. Det kræver blot at der er minimum version iOS 4.2 på din iPhone 3GS. Vær dog opmærksom på at den gratis version kun kan oprette tre konti pr. enhed.

Andre forhold:

Vær iøvrigt opmærksom på, at servicen ikke fungerer, hvis iPhonen er løbet tør for strøm. Du kan evt. kombinere Find my iPhone med Google's tjeneste kaldet Google Latitude, der kan vise iPhone'ens sidst kendte position.

Pris: Gratis
|

NemID med GemID

Hvis du har en bank, hvor du allerede i dag benytter dig af den "lavteknologiske" netbankløsning med et lille pap-kodekort med "engangskoder", er du sikkert helt tilfreds med den løsning. Nogen må have tænkt, at den alligevel ikke var så tosset endda, idet den nye NemID bygger på nøjagtig samme "teknologi". Men før som nu er det lidt bøvlet, at skulle huske at have det lille kodekort med sig overalt.



En ny lille app til iPhonen gør det nu muligt, at gemme et billede, taget med iPhonen og sikre det med kode, så kun du har adgang til billedet af dit kodekort.

På den måde har du altid dit kodekort ved hånden. Naturligvis kan du også bruge programmet til alle mulige andre billeder, du ikke ønsker hvem som helst, skal kunne "snage" i - det kunne være billeder af pas og andre identitetspapirer m.v.

Hent GemID i AppStore her

Pris: kr. 6,-
|

Kensington Charging Dock

Nå, så blev jeg jo begavet af min kæreste med en ny lille ting til min iPhone. En skøn lille ting, som jeg længe har ønsket mig, men ikke havde set i denne form. Kensington har begået en lille dockingstation, der udover det man ellers får med, når man erhverver sig Apple's originale dock, også indeholder et lille eksternt batteri, der oplades i docken og derefter kan tages med i lommen, når man haster ud af døren med sin iPhone.



Den giver ekstra batterilevetid og kraft nok til at lade en flad iPhone helt op igen, når man er på farten. Batteriet kan lades op i docken eller via et alm. USB/USB-mini.-kabel (det som de fleste små-billede-kameraer bl.a. benytter) tilsluttet eksempelvis en computer.

Et perfekt accessorie til iPhonen (og iPod iøvrigt). Læs mere om Kensington Charging Dock her. Fås bl.a. hos Humac.

Pris: kr. 499,-
|

Nye ordbøger

Nu sker der så endelig noget på ordbogsfronten på iPhone ift. det danske sprog. I det hele taget vejres der morgenluft med hensyn til Apple, ordbøger og dansk. Politiken har netop frigivet en fuldvoksen Engelsk/Dansk ordbog til MacOSX på CD, der kan købes i boghandlen eller på nettet. For nogen tid siden kom Politiken også med deres bud på en ordbog til iPhone (læs mere her), der dog ikke har fået de bedste anmeldelser. Jeg er heller ikke selv specielt imponeret.



Det ser nu ud til at forlaget Gyldendal har tænkt sig at gå til iPhone-platformen på en væsentlig mere seriøs måde. De udgiver således hele 16 ordbøger baseret på de kendte Røde Ordbøger og i de fire sprogvarianter - engelsk, tysk, fransk og spansk. Hvert af sprogene i 4 udgaver med forskel i indhold, antal ord, funktioner og pris. Billigst med ca. 6.000 ord og dyrest med ca. 200.000 ord, ordforbindelser og udtale. Priserne er mellem gratis og kr. 199,-

De fire "voksne" udgaver kan findes på App Store her:

Gyldendals Engelskordbog
Gyldendals Spanskordbog
Gyldendals Franskordbog
Gyldendals Tyskordbog

Pris: Fra gratis til kr. 199,-
|

MobileSyncBrowser

En af de ting jeg savner ved iPhonen er adgang til f.eks. sms via computeren. Og da der stadig ikke er noget der tyder på, at Apple får åbnet ordenligt op for Bluetooth, så programmer som f.eks. BluePhoneElite kan kommunikere med iPhone, har jeg ledt efter alternativer, som kan løse nogle af mine behov. Jeg er således faldet over dette lille program, som kan hente sms-samtaler og andre informationer ud af telefonen.



Programmet hedder MobileSyncBrowser og henter efter synkronisering mellem iPhone og iTunes data ud fra bl.a. sms, opkaldshistorik og noter på iPhonen. Data vises på computeren i et virtuelt iPhone-vindue og kan herfra f.eks. eksporteres som ren tekst eller html.

Har testet det et stykke tid og det virker helt fint.

Pris: ca. kr. 50,-
|

Batterioplader

Her er et stykke tilbehør, som jeg har gået og ledt lidt efter. En batterioplader til iPhone (og iPod iøvrigt). Jeg har set flere af disse, men det her er vist et gammelt kendt koncept - læg 4 almindelige AA-batterier i den og tilslut iPhone og du har en nødoplader på den lange flyvetur. Eneste minus - aner ikke hvor man kan få den! På nettet - I guess!?

Følg evt. dette link: http://beep.tv2.dk/entry.php/id-326501.html

|

TV2 Sporten

I disse Tour de France-tider var det med en vis spænding, at jeg startede den nye iPhone-app fra TV2. Jeg blev dog lidt skuffet, da fodbold og tennis ikke har helt den store interesse for mig. Det ser ud som om cykling kan vælges, men det ser ikke ud til at virke lige pt. Men er man i øvrigt til fodbold, så er dette vist et must?

Hent TV2-Sporten til iPhone her.



Pris: Gratis
|

Krak

Krak har frigivet deres iPhone applikation. Den er meget godt skruet sammen bl.a. fordi den udnytter viden om hvor du befinder dig i dine søgninger. Smart er det også at oplysningerne kan overføres med et klik til iPhonens adressebog. Endvidere er det helt forfriskende og noget jeg næsten havde glemt at se det gamle velkendte kortmateriale fra Krak.

Hent Krak til iPhone her.



Pris: Gratis
|

FirstClass på iPhone

Så kom den endelig. Den har været måneder undervejs. OpenText frigav den i marts måned, men af en eller anden grund skulle der altså gå måneder inden Apple frigav den - FirstClass Klienten til iPhone.



Pris: Gratis
|

Turn-by-Turn GPS i iPhone

En anden af de nye features ved iPhone OS 3.0 er muligheden for nu endelig at kunne få såkaldt "Turn-by-Turn" GPS. Kører du bil kender du måske allerede dette, da producenter som TomTom, Garmin og Navigon har lavet disse i årevis.

Det nye er, at man nu kan erhverve sig "software-delen" fra disse producenter og installere dem i sin iPhone og på denne måde kunne spare et apparat i sin taske/lomme/handskerum. Samtidig kræves der ikke internetforbindelse, som med det indbyggede google-map i iPhonen.

Her til morgen har Navigon således frigivet deres bud til en introduktionspris (frem til 30. juni) på kr. 559,-



Der er kort over hele Europa (incl. DK) og dansk sprog og tale. Hele programmet og kort optager 1,65GB plads på iPhonen. Og så er der naturligvis integration med din iPhone adressebog m.m..

Se og læs mere her.
Hent programmet her.

Dem af os der sværger til hollandske TomTom må væbne os med lidt tålmodighed endnu - men inden for kort tid lancerer også de deres bud på "Turn-by-Turn" GPS. Pris og dato er endnu ukendt - men mon ikke de bliver presset af en hurtig lancering fra Navigon? Et yderst spændende tilbehør fra TomTom er dog deres "iPhone-holder", som kan sættes i forruden, give håndfri gps/tale og oplade iPhonen på turen - det fuldender ligesom produktet...

Se mere her.
|

Karolines kogebog

Her er den så - kogebogen til iPhone. Arla har begået en pæn og nydelig iPhone kogebog, som de kalder for Karolines Køkken. Den indeholder godt 300 opskrifter med fine billeder, søgefunktion og alt hvad man behøver, når man står der i Brugsen og tænker: ”Hva’ skal vi spise i aften?” Et glimrende lille og gratis program fra mælkeproducenten.

|

Valutakurser

Her er endnu et lille program med en dansk indfaldsvinkel. Valutakurser giver nem og hurtig adgang til de officielle kurser fra Danmarks Nationalbank. Man kan se alle kurserne i oversigten og ved at klikke på den enkelte valuta, kommer man til den detaljerede side, hvor man hurtigt kan omregne mellem danske kroner og den pågældende valuta (begge veje). I oversigten er der mulighed for at sortere i valuta-rækkefølgen således, at de mest brugte valutaer kan lægges øverst. Det er endvidere en fordel, at man kan hente de seneste kurs-data ned, så man kan bruge programmet, når man er ude at rejse, uden at skulle gå online på dyre udenlandske mobildata-forbindelser - når man bare lige skal lave en hurtig omregning. Programmet indeholder valutakurser på 34 forskelige valutaer, herunder US dollars, euro, britiske pund, svenske og norske kroner samt en stribe andre.



Pris: 12,-
|

Hva' for en skrift?

Når man nu arbejder på et design-bureau, der bl.a. udemærker sig ved, at tegne nogle af verdens flotteste skrifter, hvad er så mere interessant end et fikst lille program, der via iPhone'ens indbyggede kamera scanner en skrifttype og holder den op mod en database, for derefter at spytte et resultat ud og et bud på hvilken skrifttype, der er tale om.



Det er hvad programmet Whatthefont gør og det er s’gu lidt smart. Desværre genkender den ikke skriften Kontrapunkt, så det har jeg naturligvis bedt udvikleren om at ændre/tilføje :-)

Pris: Gratis
|

Ordbøger - endelig!

Jeg har længe ventet på, at der kom nogle brugbare ordbøger til iPhonen (...og Mac’en for den sag skyld) og nu er det endelig noget, Politikens Forlag har kastet sig over. De kalder dem for ”Politikens Mobilordbøger” og de kommer i første omgang som oversættelse mellem Dansk og sprogene Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk og Italiensk. De går altså begge veje og indeholder ca. 34.000 ord og fraser pr. ordbog.



I en kortere periode er Engelsk-Dansk/Dansk-Engelsk ordbogen gratis, mens de øvrige titler koster kr. 48,- pr. stk.

Hent ordbøgerne her:
Engelsk-Dansk/Dansk-Engelsk Pris: Gratis
Tysk-Dansk/Dansk-Tysk Pris: kr. 48,-
Fransk-Dansk/Dansk-Fransk Pris: kr. 48,-
Spansk-Dansk/Dansk-Spansk Pris: kr. 48,-
Italiensk-Dansk/Dansk-Italiensk Pris: kr. 48,-

|

Keynote Remote

Apples Keynote Remote til iPhone er et program der gør iPhone i stand til at fungere som “fjernbetjening” af en Apples præsentationsprogram Keynote, der er et glimrende program og alternativ til Microsoft PowerPoint. Ønsker man en tilsvarende iPhone/Microsoft PowerPoint løsning kan dette naturligvis også løses - læs mere her. Keynote Remote fungerer helt fint og slides skiftes ved at ”bladre” med fingeren på iPhonen. Man kan se nuværende og næste slide på iPhone og man kan se det enkelte slides noter. Meget brugbart.

For at kunne dette, kræves en forbindelse via WiFi mellem iPhone og Mac. Forbindelsen etableres via enten et eksisterende WiFi-netværk - eller et ad-hoc WiFi-netværk omkring Mac’en. Fordelen ved Keynote Remote på iPhone, i modsætning til f.eks. en infrarød fjernbetjening, er større afstand og uafhængighed af “eye-of-sight” mellem iPhone og Mac.

Jeg har skrevet en guide, der beskriver hvordan iPhone og Mac kobles sammen via enten et eksisterende WiFi-netværk eller et ad-hoc WiFi-“computer-to-computer”-netværk. Hent guiden her.



Pris: kr. 6,-

|

Dansk radio på iPhone

Jeg har længe ledt efter et program til iPhonen, der via internettet kan afspille live radio. Der findes et have af denne type programmer, men ikke før nu har jeg fundet et der kan afspille danske programmer - herunder Danmarks Radio. Wunder Radio kan og den gør det fint - selv ved Edge. Jeg har prøvet at cykle hjem fra arbejde og hørt radio hele vejen uden afbrydelse. Så det virker fint. Eneste problem er, at det æder en del strøm og båndbredde.



Pris: kr. 36,-
|

Romertal

Her er et lille praktisk program, hvis man f.eks. interessere sig en lille smule for historie. Det er det med de der romertal. Programmet hedder Roman Numerals. Hvad betyder eksempelvis MCMLXV ? Programmet regner hurtig om fra romertal til ”almindelige tal” og omvendt. Havde programmet på min iPhone, da jeg var i Cremona, Italien i efteråret og havde stor glæde af det, mens vi kiggede på domkirker, fæstninger og statuer.



Pris: Gratis
|

Information om dig

Her er et lille tip til et program som lige i dag (!) er gratis. Programmet hedder Owner Information og er et lille program, der giver lidt information om dig i tilfælde af, at du glemmer eller måske får stjålet din iPhone (hvis nogen skulle synes, at du at du skal have den igen). Programmet gør ikke så meget andet end, at indeholde to små funktioner. Et program hvor man kan få lidt oplysninger om dig og et telefonnummer (et andet telefonnummer end dit iPhone-mobilnummer!) og en email-adresse man kan kontakte dig på og en funktion, der sætter disse informationer på dit wallpaper som watermark:



Et lille program med en lille bitte funktion, som vel egentlig burde være indbygget fra starten.

Pris: kr. 6,-
|

Farveblind?

Her er et lille program, som fangede min interesse af én eneste grund - farveblindhed. Ikke mindre end 8% af den mandlige befolkning lider af farveblindhed. Programmet hedder Eye Test. Det er et program, der som navnet siger, forsøger at teste dit syn. Da jeg er rød/grøn-farveblind, gav de mange farvesyns-test i programmet stor morskab for min søn, Kasper, som bare ikke fattede, at jeg ikke kunne se, hvad der stod på plancherne. Her er et eksempel hvor normalt-seende skulle se tallet 74, mens jeg altså i stedet helt tydeligt ser tallet 21:



Pris: kr. 6,-
|

Astronomi

Astronomi har altid interesseret mig og dette lille program er det flotteste, af dem jeg har kunne finde. Det hedder Star Walk. Hele stjernehimlen i lommen. Programmet ved selvfølgelig hvor du er via den indbyggede GPS og du kan navigere ved at flytte rundt på skærmen med fingeren og zoome ind på samme måde, som når man f.eks. benytter kortfunktionen. Godt program der ser godt ud.



Pris: kr. 18,-
|

Mere offentlig transport

For nogle måneder siden skrev jeg om et lille program som jeg har stor glæde af, når Kasper & Maja skal med S-tog frem og tilbage mellem Allerød og Christianshavn. Programmet hedder iTog og det har udviklet sig yderligere, så det nu også har oplysninger om Metro og andre tog. Siden er der så dukket tre andre lignende programmer op. Toginfo gør stort set det samme som iTog. Jeg har svært ved at anbefale det ene frem for det andet. Jeg kan lide dem begge. iTog har en feature som Toginfo sjovt nok ikke har - information om togdriften - kaldet ”Trafik info”!

Et tredje program hedder BusTogMetro. Dette program tilføjer businformationer, så man også kan se hvilke busser der går hvornår i nærheden af hvor man er. Det er et flot program, men jeg er ikke helt med på interfacet, hvorfor jeg også har erhvervet mig det fjerde og sidste program kaldet Rejseinfo. Det er simpelt og hurtigt og giver ydermere også køreplanen for den enkelte busrute.



iTog - pris: kr. 12,-
Toginfo - pris: kr. 12,-
BusTogMetro - pris: kr. 30,-
Rejseinfo - pris: kr. 30,-
|

God hjælp til S-toget

Endnu et lille men godt og praktisk dansk program, der nu er kommet med et par nyttige opdateringer:

iTog er et lille program, der helt simpelt slår op i rejseplanen.dk’s database og via GPS’en finder den nærmeste S-togs station og hvilke S-tog der går fra stationen vist i minutter til næste afgang. Det er ret praktisk og ganske anvendeligt. Et hurtigt opslag giver en ide om hvorvidt man skal skynde sig meget eller kan tage den med ro.



Den seneste opdatering gør det også muligt at slå andre stationer op. Praktisk hvis man skal give besked til andre eller hvis GPS’en og programmet ikke er helt enige om hvilken station der er den nærmeste eller den der er mest praktisk at nå til.

Godt program til den beskedne pris.

Pris: kr. 12,-
|

Wikipanion

Wikipanion er et program der via internetforbindelsen kan slå ord op i wikipedia - internettets fælles gratis leksikon. Wikipanion gør umiddelbart ikke noget, som man ikke allerede kan gøre via Safari på iPhone, men den gør det hurtigere. I den seneste version af Wikipanion er der nu også understøttelse for den danske wikipedia.dk, så væddemålet om hvem Arnold Svend Aage Jørgensen var, hurtigt kan blive afgjort.



Og et tip bragt videre: man kan klikke på iPhones top-menu-bar hvis man hurtigt vil op til starten af en wiki-artikel (virker iøvrigt også i Safari).

Pris: Gratis
|

Air Sharing - Medbring filer

Air Sharing er et program, der gør det muligt at benytte iPhone som trådløs harddisk. Man kan via sin Mac overføre og se/læse forskellige typer filer på sin iPhone. Understøttede filtyper er bl.a. Word, Excel, Pages, PDF og text-dokumenter.



Opsætning mellem iPhone og Mac er simpel. Start Air Sharing på iPhone op og noter IP-nummeret, der ses nederst på skærmen. Gå i menuen Gå > Opret forbindelse til server... , på Mac'en, indtast IP-nummeret og log ind. Nu kan filer kopieres til det fremkomne iPhone fællesarkiv og med det samme ses i Air Sharing programmet på iPhone. Simpelt og enkelt.

Pris: Gratis
|

Shazam - hvad hedder det?

Shazam: Her er så et af de programmer man bare bliver imponeret af, når man prøver det første gang. Anden gang. Tredje gang...



Shazam er et program, der i løbet af få sekunder ”lytter” sig til hvad det er for et nummer du hører i radioen lige nu. Har ingen ide om hvordan programmet er i stand til at gøre det.

Jeg tændte for radioen. skruede over på en eller anden musik radio, der spillede et nummer. Startede Shazam op og lod den lytte et øjeblik, hvorefter programmet fortalte mig hvem der spillede, hvad nummeret hed, hvordan pladecoveret så ud, gav mig et link til iTunes, så jeg kunne købe det og viste mig et link til YouTube, hvor jeg kunne se videoen! Fantastisk!

Kan kun anbefales! Jeg prøvede 5-6 forskellige numre og den fandt dem alle. Også Natasja med Dig og mig. Så det ser ud til, at også danske numre er understøttet...

Hent det nu!

Pris: Gratis
|