Software på min iPhone

Den klart største fordel ved iPhone, er muligheden for nemt, simpelt, smart og billigt at hente nye og opdatere eksisterende programmer på iPhone. Dette gøres via iTunes og Apple’s App Store. Lidt af en genistreg Apple her har begået. Hver eneste dag vrimler det frem med nye programmer, der kreativt udnytter iPhones mange muligheder. Allerede her en måned efter iPhone 3G’s lancering er der nu langt over 1.000 programmer i App Store og jeg henter flittigt, sammen med rigtig mange andre, nye programmer ned på min iPhone. Nogen er gratis. Andre koster typisk fra kr. 6,- til kr. 60,- pr. program. At købe programmer fungerer nøjagtig som når mn køber musik på iTunes - nemt og hurtigt.

Tip! Man kan nemt følge med i strømmen af nye programmer (og opdateringer) ved at abonnere på RSS-feeds fra Apple og/eller VersionTracker. Brug NetNewsWire til dette (se herunder).

Her er en lille liste (i tilfældig rækkefølge) over nogen af mine favorit-programmer hentet på App-store:

NetNewsWire: Er en lille applikation, som jeg stort set ikke kunne leve foruden - seriøst! Programmet er en såkaldt RSS news feedreader. Et program der kan hente nyheder fra et utal af websites. Jeg har brugt NetNewsWire på min Mac i årevis og med denne iPhone-implementering, der via en gratis konto på newsgator.com automatisk synkroniserer mine feeds mellem iPhone og mine Macs, har jeg nu altid mine favorit nyhedssites lige hvor jeg er. Det er bare kanon. Læs mere om RSS og newsreaders her.
Pris: Gratis

Remote: Er et program der gør iPhone til en remote kontrol til iTunes på computeren. Man kan benytte sig af play, pause, skip, shuffle og skrue op og ned samtidig med at man kan se coverart på iPhone og bladre i sange og playlists. Remote fungerer via WiFi.
Pris: Gratis

SplashID: Alle mine passwords, koder o.s.v. opbevares et sikkert sted på mine Macs og nu også automatisk og trådløst synkroniseret på min iPhone. SplashID er en lille applikation på computeren (pris: kr. 150,-) og en tilsvarende på iPhone. Alle data er krypteret v.h.a. 256-bit Blowfish encryption og programmet er dejligt simpelt, funktionelt og intuitivt. Skønt altid at kunne finde mine koder.
Pris: kr. 59,-

SpeakEasy Voice Recorder: En funktion jeg benyttede meget på min SonyEricsson K750i var muligheden for at optage og diktere forskellige ting jeg skulle huske. Det har jeg fået igen med SpeakEasy Voice Recorder på iPhone. Programmet er godt lavet og giver ydermere mulighed for at skrive lidt noter til lydoptagelserne. Godt og praktisk program.
Pris: kr. 12,-

Facebook: Ja, jeg er jo kommet på Facebook og denne lille Facebook-applikation er glimrende til hurtigt at holde sig orienteret om venner og familie og hurtigt lige skrive på wall’en eller maile og chatte.
Pris: Gratis

Breadcrumbs: Fedt lille program der benytter iPhone 3G’s indbyggede GPS og 3G til at stedbestemme din position lige nu. Efter lidt tid trykker man på en knap og så genereres der en mail med et link til maps.google.dk. Det kan man så sende til familie og venner, der kan se præcis hvor man er. En iPhone i begge ender må være det optimale.
Pris: kr. 6,-

VNC Lite: Program der kan bruges til via VNC at fjernstyre en computer uafhængig af platform. Altså kan man overtage en anden computers skrivebord. Dette er en lite-version, der kun har helt grundlæggende funktionalitet. Men nok til at imponere, når man overtager musen på andens maskine via iPhone :-)
Pris: Gratis

Flashlight: På min SonyEricsson K750i var evnen til at benytte det indbyggede LED light som ”lommelygte” en rigtig god feature på den lille telefon. Der er ikke noget fotolys på iPhone, så af de mange små programmer, der udnytter iPhones store skærm til at lyse hvidt, er dette den mest feature-rige efter min mening.
Pris: Gratis

Benzinpriser: Gammel kendt funktion som MacOSX widget, hvor programmet hedder FDMBenzinpriser. Med Benzinpriser kan man få vist de aktuelle lokalpriser direkte på iPhone. Servicen tilbyder at huske sit valgte lokalområde, så man nemt kan holde øje med prisudviklingen. Eneste ulempe er at det er brugerne der holder databasen opdateret. Måske der med iPhonen i lommen kommer gang i opdateringen af prisdatabasen.
Pris: Gratis

Locly: Glimrende service og funktion, der kombinerer iPhones GPS, 3G og internetforbindelse. GPS’en registrerer hvor man er og og slå koordinaterne op i en stribe forskellige databaser. Hvad står der om lokaliteten i wikipedia? Er der nogen der har taget billeder og lagt dem på Flickr? Hvor kan man spise, overnatte eller shoppe i området? Kanon på ferien.
Pris: Gratis

The Converter: En glimrende applikation til at omregne mellem alverdens ”størrelser” og enheder. Temperatur, længder, vægt, valuta (der automatisk opdateres over nettet) og tøjstørrelser!
Pris: kr. 6,-

MobileFamilyTree: Jeg har gennem årene brugt en del tid på at slægtsforske og har dertil samlet mine resultater i programmet MacStamtræ . Det kan ny synkronisere data til en lille applikation på iPhone, så man altid har sin slægt i lommen og kan opdatere med nye informationer on the road.
Pris: kr. 30,-

iPint: Bare et program man må have på sin iPhone. Bare for at give folk, der ikke har set en iPhone før, et godt grin. Giver et godt eksempel på bevægelsessensoren i iPhone.
Pris: Gratis
|